7 manieren om een vis te vangen

Het startschot wordt gegeven! De vogels nemen afscheid en verlaten hun nesten! Citroenzangers smeren hun kelen en zetten de toon. De Brilvogels spreiden hun vleugels en bereiken de grens. Een Filipijnse boskalkoen versiert onderweg haar mannelijk idool, maar komt op adem in het nest van de bastaardarend. Scharrelkippen bespringen een casanova van een haan en staken hun tocht. Vier afgedankte tuinfluiters zoeken in het zuiden nieuwe leden voor een muziekband. Roodborstjes en Rosse Spotlijsters stelen de show, terwijl tijgervinken en zebraduiven hun strepen elders verdienen. Een zwerm van Canadese ganzen vliegt over. Vlaamse gaaien liggen op de loer.

In Zeven manieren om een vis te vangen hebben Marlies Tack en Michaël Vandewalle het over de mens als trekvogels op de vlucht naar betere en warmere oorden. Ze gaan aan de slag met een grote groep enthousiaste acteurs en springen samen de wereld van de vogels in.

Het leven is één grote vraag, maar één vraag brandt op uw lip. Die van vandaag. De vraag van vandaag. De vraag van vandaag: is het ‘t ei of de kip. Het antwoord zit in het ei, het antwoord zit in de dop. Alleen de vogels kunnen erbij, want de vogels zitten er op. We broeden het uit, een gevleugelde vraag, de vraag wordt nooit opgelost. De kip of het ei, de wereld, de mens, van zijn vraag wordt hij nooit verlost. 

  • Een voorstelling van: Theater Antigone | Sociaal-artistieke werking
  • Scenografie: Giovani Vanhoenacker
  • Spel: Ann Cael, Catherine Van Poecke, Cheyenne Bauwens, Christine Vanhouttegem, Delphine Merlevede, Geert Defoort, Jacques Desmet, Jan Buyltinck, Jean Desmaele, Jean Pierre Coorevits, Jean-Claude Staels, Jeroen Brutin, Jo Desmet, Marijn Noppe, Patrick Deryckere, Rita Vanhaecke, Ruth Verkest, Sam Slambrouck, Sarah Desmedt, Sydney Timmerman, Tommy Vercruysse en Lisa Verfaillie
  • Tekst en regie: Marlies Tack en Michaël Vandewalle
  • Kostuums: Germana Tack

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk