Studio Shehrazade

Wat zou je doen als je volledig jezelf mocht zijn?

Stel dat er een zwart gat is waar we ons aan het alziend oog van de publieke opinie, van de maatschappij en haar moraal kunnen onttrekken en ongeremd onszelf kunnen zijn, afgepeld van uniformen, codes en predestinatie. Vrij om te zijn, om lief te hebben, om de significant other daadwerkelijk te ontmoeten. Studio Shehrazade is zo'n plek.

Daar vinden twee mannen, een Ghanees en een Irakees mekaar. Daar sneuvelen de taboes die hen weerhielden. What happens in the Box, stays in the Box. Alleen hun mentale foto's zijn hun stille getuigen. De acteurs/dansers sarren de begrenzing van hun vrijheid. Hoe beangstigend zijn hun wildste dromen? Hoe diep is hun verlangen nu dat tastbaar wordt? Hoe ver of hoe dichtbij geraken ze bij de ander? Hoe groot is de druk van de buitenwereld die hen opwacht en de angst voor de enige getuige van hun ware gelaat, de geliefde ander?

Studio Shehrazade wordt een dans- en theatervoorstelling, geïnspireerd op het werk van de Libanese (archief)kunstenaar Akram Zaatari. Hij ontsloot de collectie van fotograaf Hashem El Madani die in Beirut een discrete fotostudio runde, waar mensen hun ware aard en geheime fantasieën in beeld lieten brengen. For their eyes only.

Studio Shehrazade wil nooit in een stereotiepe benadering van het thema vervallen, maar op een eenvoudige gevoelsmatige manier de issues blootleggen die we met genderdifferentiatie hebben. Studio Shehrazade wil de grenzen aftasten van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en de fobie en daaruit volgende gruweldaden in specifiek het Midden-Oosten en sommige Afrikaanse landen aan de kaak stellen.

Duur: 80 minuten

Preventieplan COVID-19

Moet ik een mondmasker dragen als ik naar Theater Antigone kom? Zal er genoeg afstand zijn tot de andere toeschouwers? Voorzien jullie handgel? Kom voorbereid naar onze theaterzaal en lees het antwoord op je vragen rond onze voorzorgsmaatregelen tegen corona in ons preventieplan

  • Een voorstelling van: Kloppend Hert
  • Coproductie: Arsenaal/Lazarus
  • Regie: Haider Al-Timimi
  • Spel: Gorges Ocloo, Haider Al-Timimi
  • Dramaturgie: Bart Capelle
  • Lichtontwerp: Reynalde Ramperssad
  • Co-regie: Renée Goethijn
  • Choreografie: Georgina Del Carmen Theunissen

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk