MET VOORBEDACHTEN RADE

De mens is echt een succesverhaal. Sinds hij 2,5 miljoen jaar geleden de vlaktes van Oost-Afrika verliet is zijn opmars niet meer te stuiten. Door zijn aanpassingsvermogen, communicatievaardigheden en uitzonderlijke oplossingsgerichtheid heeft hij zich opgewerkt tot hét zoogdier om rekening mee te houden. Maar dit succesverhaal begint zichzelf met scherpe tanden in zijn weke staart te bijten. De planeet is kaalgegraasd en de mens staat voor de grootste uitdagingen in zijn relatief korte geschiedenis; hoe gaat hij zichzelf te lijf? Hoe gaat hij dit varkentje wassen? Hoe lost hij dit nu weer op?

We kennen Vincent Rietveld van Theatergroep De Warme Winkel maar hij bevrijdt zich nu van dat conceptuele en kunstzinnige juk en laat zich van zijn grappigste kant zien. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Vincent en zijn unieke oplossingen voor onze problemen.

De voorstelling is het derde deel van een serie waarin Vincent Rietveld van De Warme Winkel overbevolking onderzoekt. Wat moet je als individu met zo’n oeverloos probleem? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid? Word je de beste, en onttrek je je daarmee aan de soep van middelmatigheid: Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or (2019, geselecteerd voor het Vlaams én het Nederlands Theaterfestival). Zoek je de schoonheid in ascese en verklein je hiermee jouw ecologische voetafdruk: Afscheidstournee (2020, een spraakmakende tournee per fiets, met het decor in fietstassen). Of moeten we verder met minder: Met Voorbedachten Rade (2021).

"Of excelleren in je superin­di­vi­duele eentje het uitgelezen instru­ment is om je defini­tief te onderscheiden van de massa moet hier nog even in het midden blijven. Maar dat het onderzoek ernaar heerlijk theater oplevert, is alvast een feit."
- De Volkskrant over Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or

Foto: Sofie Knijff

  • Een voorstelling van: De Warme Winkel
  • Tekst en spel: Vincent Rietveld

Tickets

Dag Datum Locatie Tijdstip
Kortrijk - Theater Antigone 20:15 Reserveer tickets

Dit vind je misschien ook leuk