Inleidingen

Al jarenlang is het een traditie in Theater Antigone dat de voorstellingen worden ingeleid.
Niet omdat we denken dat ons publiek het anders niet zal begrijpen, en al zeker niet om de clue van de voorstelling te verklappen. Waarom dan wel? Omdat we geloven dat het proces om een voorstelling te maken minstens even interessant kan zijn als de voorstelling zelf.

De weg naar een voorstelling

Heel veel materiaal dat ontstaat tijdens een repetitieproces wordt uiteindelijk niet gebruikt. Tussen het oorspronkelijke idee van een theatermaker en het uiteindelijke resultaat ligt een hele weg. Acteurs bereiden zich elk op een andere manier voor op een rol. Er worden veel boeken gelezen, documentaires bekeken. Soms heeft een regisseur een muze of een bepaalde liefde voor iets en wil hij dat overbrengen naar een publiek. Decorontwerpers, geluidsmannen en lichttechniekers zitten mee aan de tafel en bepalen de sfeer en het uitzicht van de voorstelling.

Vrijwilligers graven naar info

De voorstelling staat dus op zich, maar er is nog zoveel interessante info die je anders niet te zien of te horen krijgt. Daarom hebben we een poule van enthousiaste vrijwilligers die zich verdiepen in een voorstelling. Ze bekijken vooraf al de voorstelling, een repetitie of try-out, ze praten met de regisseur en acteurs, leggen zelf linken en geven interpretaties. Al die info bundelen ze in een heldere inleiding van 10 minuten tot een kwartier. Een inleiding start een half uur voor de voorstelling in het buurtcentrum naast onze foyer en is vrij toegankelijk.

Wil je nog meer te zien krijgen van achter de schermen? Volg ons dan zeker op Facebook en Instagram.