Ikke Opmalt (unexplored)

Camp Failmore. Antarctica, -50°C

Ver van de gekende wereld, op een plek op de zuidpool waar alle meridianen samenkomen, vervoegen vier wetenschappers zich bij hun collega's. Ze zullen hier samen 300 dagen overwinteren in een veel te kleine ruimte op een veel te groot continent. Zonder veel ervaring, zonder echt contact met het thuisfront en enkel omringd door sneeuw en ijs, beginnen ze traag maar zeker de moed te verliezen. Ze doen hun best om de donkere en bedreigende winter te overleven: ze willen niet mislukken. Maar hier is niemand goed genoeg op voorbereid...
Nu is alles, alles staat op het punt te bewegen.

In 2011 maakte de jongerenwerking met theatermaker Jan Sobrie de voorstelling ‘Pier'. Deze werd wegens succes hernomen in 2012. Van daaruit groeide de goesting om een nieuwe voorstelling te maken.

Dit jaar begeleidt theatermaker Michiel Soete de jongerenwerking. Bij Theater Antigone creëerde Michiel eerder Doldrum, Hotel Vélo, Cite Vélo en A Burning Man. Zes jongeren zijn momenteel aan het zoeken, improviseren, schrijven, vertellen en repeteren. Vanaf februari zal er vanuit al dat materiaal een voorstelling gedestilleerd worden. De thema's die aan bod zullen komen zijn zaken die hen aanbelangen, waar ze van wakker liggen, vanuit de leefwereld van de jongeren zelf. Hun jeugdige kijk op de wereld mag u zeker niet missen!

  • Een organisatie van: Theater Antigone | jongerenwerking
  • Van en met: Tobias Allegaert, Jana Declercq, Jasmijn Van Belleghem, Amélie Godefroidt, Melanie Verbeke, Ruth Verkest,
  • Regie: Michiel Soete

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk