Don Quichot

Wie is helper in de nood?
De dood.
Waarmee krijgt men wat men wil?
De gril.
Wat geneest de zielepijn?
Waanzinnig zijn.
Het getuigt niet van veel brein
liefdesvuur te willen stillen,
als alleen de dood, de grillen
en de waanzin heilzaam zijn.

Dit seizoen spelen we ons 15e wijkproject! Elk jaar wordt via buurtwerk, sociale organisaties, scholen of een buurtoproep een groep spelers samengezocht. Ze slaan de handen in elkaar met een team theatermakers en samen maken ze een mooie voorstelling. Marlies Tack, die vorig jaar samen met Tom Dupont In 't krijt maakte, werkt dit seizoen samen met Michaël Vandewalle, die ook aan het Rits studeerde en bij Theater Antigone al een tijdje de theaterkampen begeleidt. Deze twee talenten gaan samen met de acteurs aan het werk met het verhaal van Don Quichot.

Over de aard en bezigheden van de beroemde edelman Don Quichot van La Mancha. Over het goede gevolg dat de dappere Don Quichot gaf aan het vreselijke, nooit bevroede avontuur met de windmolens, alsook andere voorvallen die een heugelijke gedachtenis verdienen. Over het verhaal waarin de Misplaatst Nieuwsgierige wordt afgemaakt. Over de opmerkelijke ruzie die Sancho Panza had met de nicht en de huishoudster van Don Quichot, alsook andere grappige onderwerpen. Over het zwijnige avontuur dat Don Quichot trof Over het zeldzaamste en zonderlingste voorval dat Don Quichot in de loop van deze grootse historie meemaakte.

  • Een voorstelling van: Theater Antigone | Wijkproject
  • Regie: Marlies Tack en Michaël Vandewalle
  • Coaching: Tom Dupont
  • Spel: ANN CAEL, CATHERINE VAN POECKE, CHEYENNE BAUWENS, CINDY CHRISTIAENS, DELPHINE MERLEVEDE, EDDY VERHELST, FREDDY KNOCKAERT, GEERT DEFOORT, GUDRUN FAVOREEL, JAN BUYLTINCK, JEAN DESMAELE, JEAN-PIERRE COOREVITS, JEAN-CLAUDE STAELS, JEROEN BRUTIN, JO DESMET, KAREN WAEGEMANS, KAYLEIGH SPRIET, KEVAIN VERMEULEN, LIEVEN CALLENS, LUCRETIA VERVAECK, LUCA MISSIAEN, MANON HUYS, MARC SOENEN, MITCH LOTIN, PATRICK DERYCKERE, RITA VANHAECKE, ROBIN GRONDELAERS

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk