Corona

Alle voorstellingen in Theater Antigone gaan door zoals gepland. In onze grote zaal hebben we 192 zitjes, waardoor we dus onder het maximum aantal van 200 vallen. Medewerkers, personeel en acteurs behoren niet tot de 200 personen.
Er gelden wel enkele maatregelen, die gelden voor alle culturele activiteiten. 

COVID SAFE TICKET (CST)

Voor alle voorstellingen en activiteiten in Theater Antigone wordt het Covid Safe Ticket (CST) gehanteerd (vanaf 12 jaar en 2 maand).

Je kan jouw Covid Safe Ticket aanvragen via de CovidSafeBE mobile app of op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere digitale sleutel, zoals itsme.

Je kan het Covid Safe Ticket ook per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd van 1 week tussen bestelling en ontvangst. Contacteer hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd. Je vindt alle nodige info hier.

Het Covid Safe Ticket gebruikt trouwens dezelfde QR-code als het Europees Digitaal Coronacertificaat. Als je al zo’n certificaat hebt, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.

Ben je geen inwoner van België, maar wel van de Europese Unie? Dan kan je dus gebruik maken van het Europees Digitaal Coronacertificaat. Meer informatie vind je hier.

Ben je inwoner van een land buiten de Europese Unie? Contacteer dan Info-Coronavirus om een geldige QR-code te verkrijgen.

Het Covid Safe Ticket is overigens gratis.

Opgelet: Geen Covid Safe Ticket betekent jammer genoeg geen toegang tot de voorstelling, zelfs al heb je een geldig ticket. Een Covid Safe Ticket is strikt persoonlijk. Je dient dus ook je identiteitskaart aan te bieden, samen met jouw CST. 

MONDMASKER

Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 6 jaar, in het volledige gebouw van Theater Antigone. 
Zowel tijdens het aanschuiven, het rondlopen in de foyer én in de tribune hou je jouw mondmasker aan. 

IETS DRINKEN IN DE FOYER ?

Dat kan gelukkig nog steeds! Aan tafel of zittend aan de bar mag je mondmasker af om te genieten van een drankje voor of na de voorstelling. Er mogen maximum 6 personen aan 1 tafel zitten. De foyer sluit om 23u. 
Betaal bij voorkeur met payconiq.  

Schoolvoorstellingen

Extra muros-activiteiten worden opgeschort, behalve als ze binnen het curriculum passen. Voorstellingen en workshops die in het lessenpakket zitten, kunnen dus wel doorgaan op voorwaarde dat de school hiermee akkoord is. Voor die voorstellingen en workshops gelden de volgende regels: zittend, mondmaskers vanaf 6 jaar en afstand tussen de klassen. Vermenging van klasgroepen moet zoveel mogelijk vermeden worden aan de hand van eenrichtingsverkeer, gescheiden binnenkomen van scholen/klassen en klasbubbels in de zaal.

Voorts gelden nog enkele algemene richtlijnen:

  • Kom ruim op tijd naar de voorstelling. Zo vermijden we lange wachtrijen. Parkeren in de buurt kan moeilijk zijn. 
  • Bij aankomst controleren we jouw Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar, ook tijdens de voorstelling.
  • Voel je je ziek of heb je symptomen die op Covid-19 kunnen wijzen? Blijf dan thuis om verdere verspreiding te voorkomen.
  • De zaal wordt op alle mogelijke manier geventileerd.
  • We nemen de nodige hygiënische voorzorgsmaatregelen zoals ontsmetten van de handen, mondmasker,...
  • Blijven genieten van de voorstellingen in Theater Antigone!

update: 1 januari 2022