Waarheid, durven of doen? (gesprek met Lieven De Cauter)

Een gesprek over integriteit en het statuut van de waarheid in tijden van fake news en complottheorieën.

In oktober gaat de nieuwe Antigone-creatie Kelly in première. De jonge theatermaker Tim Natens kruipt in de huid van de verguisde Britse wapeninspecteur David Kelly, die het in 2003 aandurfde vraagtekens te plaatsen bij de invasie in Irak en kort daarna in onduidelijke omstandigheden om het leven kwam. Kelly wordt een monoloog over eergevoel en integriteit, over een persoonlijke strijd in het licht van de wereldgeschiedenis.

Op het Leave no one behind-festival toont Tim Natens op vrijdag 27 augustus een eerste aanzet van zijn monoloog. De dag erop gaat hij, samen met Jos Verbist die de voorstelling coacht, in gesprek met schrijver, filosoof en activist Lieven De Cauter. De Cauter schreef de voorbije jaren uitgebreid over politiek, architectuur, de stad en de openbare ruimte. Hij is een van de oprichters van BRussels Tribunal – People vs. Total War Incorporates: een burgerinitiatief dat in 2003 ontstond uit protest tegen de invasie van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië in Irak.

Toegang gratis, reserveren noodzakelijk.

Deze voorstelling maakt deel uit van het Leave no one behind-festival #Klokkenluiders en waarzeggers. Bekijk het volledige programma.

Dit vind je misschien ook leuk