Stukken van mensen

Vier avonden een compleet andere voorstelling, de dag zelf bedacht door een bende topacteurs

Stukken van mensen is een onvoorbereid, onvoorspelbaar, onherstelbaar, onontkoombaar, onbetaalbaar, onovertroffen, onpartijdig, ontbijtspek, onafgebroken, ongebruikelijk, ondertiteld, ontwapenend, ontroerend toneelfeestje dat draait om ongebreideld plezier. Met ontelbare onderbetaalde gastacteurs!

Elke avond een nieuwe voorstelling, gespeeld met het blad in de hand of met autocue in de ooghoek, waarbij geput wordt uit 1000 jaar toneel-, 100 jaar filmen 10 minuten gedichtenliteratuur.

De Lazarussen bieden, als bedenkers, als masters of ceremony en als acteurs, uiteenlopende gastspelers en reeds ontdekte en nog onontdekte schrijvers een podium. Op zoek naar een volstrekt eigen ‘canon’ waarin taal- noch landsgrenzen een rol spelen.

Stukken van mensen is een staalkaart van inhouden en mensen, een avond waarop spelers even vaak uit hun rol vallen als erin zitten, een doorsnede van wat theater was, is en kan zijn. Doorzichtig, licht, kwetsbaar. En zonder pretentie.

Naast de vaste cast van Lazarus, zie je deze gastacteurs aan het werk:

woensdag 28.10 :  Ikram Aoulad en Alican Unal
donderdag 29.10 : Lisah Adeaga en Ikram Aoulad
vrijdag 30.10 : Aminata Demba en Alican Unal
zaterdag 31.10 : Aïcha Cissé en Sofie Palmers

Voor deze voorstelling is er geen inleiding.

Preventieplan COVID-19

Moet ik een mondmasker dragen als ik naar Theater Antigone kom? Zal er genoeg afstand zijn tot de andere toeschouwers? Voorzien jullie handgel? Kom voorbereid naar onze theaterzaal en lees het antwoord op je vragen rond onze voorzorgsmaatregelen tegen corona in ons preventieplan

Pers

 • "Aangezien ze bij LAZARUS geen zwartkijkers zijn, werd het een terugkeer naar de essentie. Spelen. Rollen aannemen. Maximaal doen alsof. (...)
  Er komt weer plaats vrij voor veel spelplezier. (...) Het kriebelt om de andere opvoeringen - de gastacteurs die nog volgen, zijn niet van de minsten - ook te gaan bekijken."

  Magali Degrande - Het Nieuwsblad
 • Een voorstelling van: ARSENAAL/LAZARUS
 • Coproductie: Perpodium
 • Van en met: Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, Koen De Graeve, Aminata Demba, Sofie Palmers,Lien Thys, Jeroen Van der Ven, Lisah Adeaga, Katarina Antunovic, Ikram Aoulad, Aïcha Cissé, Sachli Gholamalizad, Stefan Gota, Alican Unal en Geert Van Rampelberg
 • Scènefoto's: Raymond Mallentjer
 • Kostuums: Karen De Wolf
 • Met de steun van: de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
 • Affichebeeld: Briek Lesage

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk