Sociaal artistiek

Theater Antigone startte in 1999 met een sociaal-artistieke werking. In dat jaar maakten we de voorstelling Ca va in het leegstaande fabriekspand Vetex. 18 jaar en 18 sociaal-artistieke voorstellingen later is die werking niet meer weg te denken uit Theater Antigone.

Ieder seizoen maken we met samen met vzw De Bolster een nieuwe voorstelling. Iedereen is welkom om mee te doen. We werken samen met sociale organisaties als De Kier, Centrum Overleie, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Akzie en met amateurgezelschappen uit Kortrijk en omstreken. Ook mensen die niet aan een organisatie zijn verbonden kunnen zich aanmelden.
Iedereen die goesting heeft om op de planken te staan is welkom op de repetities. We stellen geen eisen, we houden geen audities. Ervaring is niet van belang.

Dit seizoen worden er twee voorstellingen gemaakt binnen onze sociaal-artistieke werking.

In december nodigden we Frédérique Lecomte en Ewout D’Hoore uit met hun voorstelling A vos scalps. Op elke plek waar ze spelen, creëren die regisseurs de voorstelling opnieuw met inwoners van de stad. Voor de voorstellingen in Theater Antigone gingen ze twee weken lang aan de slag met deelnemers van onze sociaal-artistieke werking.

Daarnaast maken ook Marlies Tack en Michaël Vandewalle opnieuw een voorstelling. Het uitroepteken maakt een punt wil een stem geven aan zij die niet altijd de juiste positie hebben om te spreken of om hun mening te laten horen. Ze gaan samen aan de slag met speeches, redevoeringen, protestsongs, lange en korte monologen.
Voor die voorstelling gaan de deelnemers een langer traject aan: de eerste repetities zijn gestart in januari, de première is voorzien op 17 mei.

De repetities van dit seizoen zijn dus al gestart, maar heb je zin om volgend jaar mee te doen met onze sociaal-artistieke werking?
Dan kan je een mailtje sturen naar Karel voor meer info, of bellen naar 056 240887.

Om je wat inspiratie te geven, dit is de making-of van De reuzen van het gebergte, het sociaal-artistieke project van het seizoen 2016-2017:

    

Voorbije wijkprojecten