Sociaal-artistiek

Theater Antigone startte in 1999 met een sociaal-artistieke werking. In dat jaar maakten we de voorstelling Ca va in het leegstaande fabriekspand Vetex. Ondertussen is de sociaal-artistieke werking niet meer weg te denken uit Theater Antigone.

THEATER MET IEDEREEN 

Elk jaar loopt er in Theater Antigone een sociaal-artistiek traject. Onder de professionele begeleiding van een ploeg van regisseurs, technici, decor- en kostuumontwerpers repeteren we wekelijks, zo’n vier maanden lang, richting een volwaardige voorstelling. Iedereen is welkom om mee te doen. We werken samen met sociale organisaties als SV De Bolster, De Kier, Wijkcentrum Overleie, CAW Zuid-West-Vlaanderen, A'kzie en met amateurgezelschappen uit Kortrijk en omstreken. Ook mensen die niet aan een organisatie zijn verbonden kunnen zich aanmelden. 

Iedereen die goesting heeft om op de planken te staan is welkom op de repetities. We stellen geen eisen, we houden geen audities. Ervaring is niet van belang.

STEREO DENTA PLASTIQUE

In het nieuwe sociaal-artistiek project gaan de spelers samen met regisseurs Michaël Vandewalle en Silke Thorrez op bezoek in rusthuizen. Hoe verloopt het leven daar? Wat houdt de bewoners bezig? Waar denken ze aan? Hebben ze nog verlangens en toekomstdromen? Of zijn het vooral wilde verhalen uit het verleden die de kop opsteken? Valt er wel een cijfer te plakken op hoe we ons voelen? En hebben we vanaf een bepaalde leeftijd niet allemaal moeite met het aantal jaren op de teller?
Samen met de rusthuisbewoners proberen de spelers aan den lijve te ondervinden hoe het – ongeacht leeftijd – is om ouder te worden, in al zijn facetten, met al zijn schoonheden en gebreken.

Heb je zin om mee te doen met ons sociaal-artistiek project?
Dan kan je een mailtje sturen naar Noor Deuss voor meer info, of bellen naar 056 24 08 87.

INSPIRATIE

Dit is de trailer van Coupe familiale, het sociaal-artistieke project van het seizoen 2018-2019:

... en de making of van Verenig u!:

Met de steun van:

    

Voorbije sociaal-artistieke projecten