Sociaal artistiek

Theater Antigone startte in 1999 met een sociaal-artistieke werking. In dat jaar maakten we de voorstelling Ca va in het leegstaande fabriekspand Vetex. 18 jaar en 18 sociaal-artistieke voorstellingen later is die werking niet meer weg te denken uit Theater Antigone.

Ieder seizoen maken we met samen met vzw De Bolster een nieuwe voorstelling. Iedereen is welkom om mee te doen. We werken samen met sociale organisaties als De Kier, Centrum Overleie, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Akzie en met amateurgezelschappen uit Kortrijk en omstreken. Ook mensen die niet aan een organisatie zijn verbonden kunnen zich aanmelden.
Iedereen die goesting heeft om op de planken te staan is welkom op de repetities. We stellen geen eisen, we houden geen audities. Ervaring is niet van belang.

Dit seizoen maken we opnieuw een voorstelling binnen onze sociaal-artistieke werking. Silke Thorrez en Michaël Vandewalle maken Coupe familiale, een voorstelling die gaat over familietradities en familietragedies. Overal ter wereld zit iedereen wel eens aan tafel met familie. Een treurende familie, een zingende familie, de zwijgende familie of de plezante familie. Familiefeest! Voor de een is het kwelling, voor de ander de parade van het jaar.

Wat betekent familie? Waar kom je vandaan? Wie verlaat het nest?
Voor Coupe familiale gaan de deelnemers een langer traject aan: vanaf januari tot aan de première op 9 mei 2019.

De repetities van dit seizoen starten in januari. Heb je zin om mee te doen met onze sociaal-artistieke werking?
Dan kan je een mailtje sturen naar Karel voor meer info, of bellen naar 056 240887.

Om je wat inspiratie te geven, dit is de making-of van De reuzen van het gebergte, het sociaal-artistieke project van het seizoen 2016-2017:

    

Voorbije sociaal-artistieke projecten