Sociaal artistiek

Theater Antigone maakt ieder jaar een wijkproject met een 20-tal niet-professionele acteurs. Ze gaan aan de slag met twee professionele theatermakers en creëren samen een nieuwe voorstelling. Zo maken Marlies Tack en Michaël Vandewalle dit seizoen De reuzen van het gebergte, waarin ze de wereld induiken van magie, droom en illusie.

De creatie van zo'n theaterproject spreidt zich over enkele maanden. Naarmate de première nadert, wordt de frequentie van de bijeenkomsten intenser. De laatste twee weken voor de première is er bijna dagelijks repetitie.

Gaandeweg is de benaming "wijkproject" minder relevant geworden aangezien de impact jaar na jaar veel breder is geworden. Toch blijven we de term gebruiken omdat we onze aanwezigheid op de wijk Overleie zo belangrijk vinden. Het is een manier om de wijk en zijn bewoners bij onze werking te betrekken.

Iedereen die goesting heeft om eens op de planken te staan, kan zich aanmelden om deel te nemen. We stellen geen eisen. We houden geen audities. Ervaring is niet van belang. Iedereen is welkom om deel uit te maken van het wijkproject.
De repetities starten dit seizoen op 5 oktober 2016. De voorstellingen spelen tot 11 februari 2017.

    

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Voorbije wijkprojecten