Sociaal-artistiek

Theater Antigone startte in 1999 met een sociaal-artistieke werking. In dat jaar maakten we de voorstelling Ca va in het leegstaande fabriekspand Vetex. 19 sociaal-artistieke voorstellingen later is die werking niet meer weg te denken uit Theater Antigone.

THEATER MET IEDEREEN 

Ieder seizoen maken we met samen met SV De Bolster een nieuwe voorstelling. Iedereen is welkom om mee te doen. We werken samen met sociale organisaties als De Kier, Wijkcentrum Overleie, CAW Zuid-West-Vlaanderen, A'kzie en met amateurgezelschappen uit Kortrijk en omstreken. Ook mensen die niet aan een organisatie zijn verbonden kunnen zich aanmelden. 

Iedereen die goesting heeft om op de planken te staan is welkom op de repetities. We stellen geen eisen, we houden geen audities. Ervaring is niet van belang.

Een hond voor Rudy

Dit seizoen maken we opnieuw een voorstelling binnen onze sociaal-artistieke werking. Michaël Vandewalle en Jos Verbist maken onder muzikale ondersteuning van Anneleen Boehme de voorstelling Een hond voor Rudy, een muzikale reis naar het buitenaardse en terug. 

Ze exploreren samen de wereld van de science fiction en de relativiteit van het bestaan. In die vreemde wereld gaan ze op zoek naar het alledaagse in de mens. Waar komen we vandaan? Wat is geloof? En bestaat er iets buiten de aarde?

TRAJECT VAN DE REPETITIES 

  • Voor Een hond voor Rudy repeteren we vanaf januari tot aan de première op 14 mei 2020.
  • Er zijn twee repetitiemomenten per week: je komt repeteren op zaterdagnamiddag en op een weekavond. Soms is dat met de hele groep op woensdag, maar door de grootte van de groep werken we ook een hele tijd opgesplitst. Er komt dan een groep op dinsdag- en een groep op donderdagavond.

Heb je zin om mee te doen met ons sociaal-artistiek project?
Dan kan je een mailtje sturen naar Eline Jacques voor meer info, of bellen naar 056 24 08 87.

INSPIRATIE

Dit is de trailer van Coupe familiale, het sociaal-artistieke project van het seizoen 2018-2019:

... en de making of van Coupe familiale:

Met de steun van:

    

Voorbije sociaal-artistieke projecten