Sociaal-artistiek

Theater Antigone startte in 1999 met een sociaal-artistieke werking. In dat jaar maakten we de voorstelling Ca va in het leegstaande fabriekspand Vetex. 19 sociaal-artistieke voorstellingen later is die werking niet meer weg te denken uit Theater Antigone.

THEATER MET IEDEREEN 

Ieder seizoen maken we met samen met SV De Bolster een nieuwe voorstelling. Iedereen is welkom om mee te doen. We werken samen met sociale organisaties als De Kier, Wijkcentrum Overleie, CAW Zuid-West-Vlaanderen, A'kzie en met amateurgezelschappen uit Kortrijk en omstreken. Ook mensen die niet aan een organisatie zijn verbonden kunnen zich aanmelden. 

Iedereen die goesting heeft om op de planken te staan is welkom op de repetities. We stellen geen eisen, we houden geen audities. Ervaring is niet van belang.

COUPE FAMILIALE

Dit seizoen maken we opnieuw een voorstelling binnen onze sociaal-artistieke werking. Silke Thorrez en Michaël Vandewalle maken Coupe familiale, een voorstelling die gaat over familietradities en familietragedies.

Wat betekent familie? Waar kom je vandaan? Wie verlaat het nest? Overal ter wereld zit iedereen wel eens aan tafel met familie. Een treurende familie, een zingende familie, de zwijgende familie of de plezante familie. Familiefeest! Voor de een is het kwelling, voor de ander de parade van het jaar.

TRAJECT VAN DE REPETITIES 

  • Voor Coupe familiale repeteren we vanaf januari tot aan de première op 9 mei 2019.
  • Er zijn twee repetitiemomenten per week: je komt repeteren op zaterdagnamiddag en op een weekavond. Soms is dat met de hele groep op woensdag, maar door de grootte van de groep werken we ook een hele tijd opgesplitst. Er komt dan een groep op dinsdag- en een groep op donderdagavond.

Heb je zin om mee te doen met ons sociaal-artistiek project?
Dan kan je een mailtje sturen naar Eline Jacques voor meer info, of bellen naar 056 24 08 87.

INSPIRATIE

Dit is de trailer van Coupe familiale, het sociaal-artistieke project van het seizoen 2018-2019:

... en de making of van Coupe familiale:

Met de steun van:

    

Voorbije sociaal-artistieke projecten