Sociaal-artistiek

Theater Antigone startte in 1999 met een sociaal-artistieke werking. In dat jaar maakten we de voorstelling Ca va in het leegstaande fabriekspand Vetex. Ondertussen is de sociaal-artistieke werking niet meer weg te denken uit Theater Antigone.

THEATER MET IEDEREEN 

Ieder seizoen maken we met samen met SV De Bolster een nieuwe voorstelling. Iedereen is welkom om mee te doen. We werken samen met sociale organisaties als De Kier, Wijkcentrum Overleie, CAW Zuid-West-Vlaanderen, A'kzie en met amateurgezelschappen uit Kortrijk en omstreken. Ook mensen die niet aan een organisatie zijn verbonden kunnen zich aanmelden. 

Iedereen die goesting heeft om op de planken te staan is welkom op de repetities. We stellen geen eisen, we houden geen audities. Ervaring is niet van belang.

VERENIG U!

In ons nieuwe sociaal-artistiek project Verenig u! gaan de spelers aan de slag met de rijke geschiedenis en toekomst van het verenigingsleven. Wat verenigt de mens en waar vinden we elkaar? Een hobby, een sport, de liefde voor de kunst, een religie, een ideologie. Loop je achter een vlag of loop je ervan weg? Is het samenkomen in parochiezalen iets folkloristisch of krijgt het een nieuwe vorm? En kan het groepsgevoel standhouden in onze individualistische maatschappij?

Heb je zin om mee te doen met ons sociaal-artistiek project?
Dan kan je een mailtje sturen naar Noor Deuss voor meer info, of bellen naar 056 24 08 87.

INSPIRATIE

Dit is de trailer van Coupe familiale, het sociaal-artistieke project van het seizoen 2018-2019:

... en de making of van Coupe familiale:

Met de steun van:

    

Voorbije sociaal-artistieke projecten