Scholen

Theater is meer dan alleen maar kijken. Een goede theaterervaring prikkelt meer dan één zintuig. We voorzien dus  enkele aanvullende elementen om de theaterervaring van je leerlingen op en top te maken.
De info hieronder is specifiek bedoeld voor scholen. Uiteraard kan je ons ook contacteren met andere ideeën of vragen op maat.

Schoolvoorstelling

De eerste kennismaking met theater gebeurt vaak in schoolverband. Daarom voorzien we een aanbod van voorstellingen die ook tijdens de schooluren kunnen worden gereserveerd. We programmeren voorstellingen voor alle leeftijden, van de lagere school tot de laatste graad. Een schoolvoorstelling kan ook deel uitmaken van een grootouderfeest, een familiedag of ouderdag.

Lesmap en besprekingen

Een schoolvoorstelling staat of valt vaak met een goede voorbereiding. Theater Antigone helpt leerkrachten en docenten daarom graag om er een geslaagde ervaring van te maken. Voor elke eigen productie maken we een uitgebreide lesmap waarin onder meer de thematiek, de acteurs, scenografie en kostumering onder de loep worden genomen. We voorzien voldoende materiaal voor een onderhoudende voorbespreking en een nabespreking met de leerlingen. Die omkadering dient als hulpmiddel om de theaterervaring van de leerlingen te verrijken.

Try-out

Wil je graag weten of de voorstelling iets is voor jouw leerlingen/studenten? Als leerkracht kan je gratis naar onze try-outs komen. Via de digitale nieuwsbrief voor leerkrachten houden we je daarvan op de hoogte. 

Rondleiding

Een rondleiding achter onze schermen is een hele nieuwe wereld waarmee leerlingen kunnen kennismaken. We vertellen meer over de geschiedenis van ons gebouw, leggen de sociaal-artistieke werking uit en doen alles uit de doeken over onze jongerenprojecten. We kunnen de rondleiding ook een eerder technische insteek geven of dieper ingaan op een ander thema naar keuze. 
Een rondleiding duurt standaard anderhalf uur en kost 5 euro per persoon (drankje inbegrepen).

Workshop

Je kan je leerlingen er ook meteen zelf laten invliegen en ze trakteren op een heuse theaterworkshop, bij ons of op je school. Een professionele theaterregisseur gaat dan met hen aan de slag rond de basisprincipes van theater spelen.

Voor meer info kan je terecht bij Clara Declercq. Vermeld zeker de school waar je lesgeeft. 
clara@antigone.be
056 24 08 87