Scholen

Theater is meer dan alleen maar kijken. Een goede theaterervaring prikkelt meer dan één zintuig. We proberen dus steevast enkele aanvullende elementen te voorzien om de theaterervaring van je leerlingen op en top te maken.
Wat hieronder vermeld wordt, is specifiek bedoeld voor scholen. Uiteraard kan je met je klas ook ons basisaanbod voor groepen volgen.

Schoolvoorstelling

De eerste kennismaking met theater gebeurt vaak in schoolverband. Daarom voorzien we een aanbod van voorstellingen die ook tijdens de schooluren kunnen worden gereserveerd. We proberen te zorgen voor voorstellingen voor alle leeftijden, van de lagere school tot de laatste graad. Neem zeker contact op met liesbeth@antigone.be wanneer je het aanbod wil leren kennen.
Een schoolvoorstelling kan ook deel uitmaken van een grootouderfeest, een familiedag of ouderdag.

Lesmap en besprekingen

Een schoolvoorstelling staat of valt vaak met een goede voorbereiding. Theater Antigone helpt leerkrachten en docenten daarom graag om hier een geslaagde ervaring van te maken. Voor elke eigen productie maken we een uitgebreide lesmap waarin onder meer de thematiek, de acteurs, scenografie, kostumering, … onder de loep wordt genomen. We voorzien voldoende materiaal voor een onderhoudende voorbespreking en een nabespreking met de leerlingen. Deze omkadering dient als hulpmiddel om de theaterervaring van de leerlingen te verrijken.

Try-out

Wil je graag weten of de voorstelling iets is voor jouw leerlingen/studenten? Als leerkracht kan je gratis genieten van een try-out. Via de digitale nieuwsbrief voor leerkrachten kan je hiervan op de hoogte gehouden worden. Stuur een mailtje met je gegevens naar liesbeth@antigone.be. Vergeet ook niet de school te vermelden waar je lesgeeft.

Voor meer info kan je terecht bij Liesbeth Verplancke:
liesbeth@antigone.be of 056 24 08 87