ROOTS-project gestart

12 januari 2017

In het ROOTS-project gaan we aan de slag met 160 jongeren uit de OKAN-klassen. Admir Mirena, Michiel Soete, Georgina Teunissen, Aurelie Di Marino en Haider Al Timimi nemen 80 van hen mee in een traject waar ze theater en dans leren kennen in de breedste zin van het woord. Na 3 maanden landen ze met een toonmoment in onze zaal. De andere helft van de groep zal zich kunnen uitleven in artistieke zijtrajecten zoals illustratie en grafische vormgeving, zang en muziek of kostuums waarbij ze niet onmiddellijk het podium op moeten. Voor elk wat wils dus.

OKAN staat voor OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers. Jongeren die in België aankomen krijgen een jaar de tijd om Nederlands te leren en de Belgische cultuur te leren kennen. In Kortrijk zijn er twee OKAN-scholen: VTI Kortrijk en Athena Drie Hofsteden.

Het ROOTS-project is al aan de zesde editie toe. Dit jaar nemen Theater Antigone, Schouwburg Kortrijk en Unie der Zorgelozen het artistieke luik voor hun rekening. Daarnaast wordt het project door vele partners ondersteund: Groep Intro, VZW Ajko, Dienst onderwijs en Dienst Welzijn van Stad Kortrijk.

Benieuwd naar het verdere verloop van het ROOTS-project? Hou dan zeker onze sociale media in de gaten, want daar posten we geregeld een inkijk in het repetitieproces.