Podcast

Elk jaar komen bij Theater Antigone een hoop bijzondere mensen - of liever, gewone mensen met bijzondere verhalen - over de vloer. Een hele groep van die mensen maakt samen de voorstelling Het uitroepteken maakt een punt. Wij gieten hun verhalen in Potvolkoffie, de eerste en gloednieuwe podcast van Theater Antigone.

In Potvolkoffie beluister je de verhalen van Leen, Jo, René, Liliane en Sam. Vanaf 20 april komt er elke week een nieuw verhaal bij. Luister hier of abonneer je (gratis) via de podcast-app op je smartphone.

Beluister Potvolkoffie

Wat doe je als je op jonge leeftijd een rugprobleem krijgt en zelfs werken moeilijk wordt? Leen zoekt elke dag manieren om daarmee om te blijven gaan.

Jo werkte jarenlang als treinbegeleider bij de NMBS. Toen hij nog een baby was gebeurde er vlakbij de sporen iets dat zijn leven voor altijd veranderde.

In het leven van René liepen veel dingen op een bepaald moment helemaal fout. Hij trok zich terug in zijn huis, tot iemand aan de noodrem trok.

Liliane had jarenlang dezelfde vaste job als sociaal werker, maar voelde zich niet meer thuis in die functie. Ze was 45 en gooide het roer helemaal om.

Soms zijn er momenten waarop het niet zo goed gaat in je leven. Sam vertelt over zijn depressie en hoe hij daaruit probeert te geraken.

Eerste hulp bij podcast

Welke kast? Een podcast valt het best te omschrijven als on demand internetradio. Het is een radio-uitzending (meestal in meerdere afleveringen) die je kan beluisteren via je computer of smartphone wanneer je maar wil. De podcast raakte in trek dankzij de populariteit van de MP3-speler in de jaren 2000. Daarna verdween hij even tussen alle andere vormen van nieuwe media, maar ondertussen is de podcast weer helemaal hip.

Wist je dat het woord podcast een samenstelling is van de woorden iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzenden’)?

Onze regisseurs Marlies Tack en Michaël Vandewalle zijn grote fans van podcasts. Michaël houdt van de gezellige traagheid van een podcast, waardoor je je echt kan nestelen in een verhaal. Bovendien kan hij zich altijd laten verwonderen door sommige levensverhalen. Marlies vindt het fantastisch dat je enkel het verhaal te horen krijgt, en je alles errond naar hartelust kan inkleuren met je eigen verbeelding.

Het uitroepteken maakt een punt