Mijn oma kan goed liegen

Een familietheatervertelling voor kinderen vanaf negen jaar, hun ouders én grootouders.

Gaan jullie mee naar een ander land? Naar een andere tijd, naar een andere plaats?
Ik wil dat jullie mijn vriend Enkeres leren kennen. Enkeres is een jongen met een grote fantasie. Over de grenzen van de werkelijkheid heen, neemt hij ons mee naar zijn land, naar zijn opa en zijn oma, naar zijn speelgoed uit een magische koffer.

Mijn oma kan goed liegen is het wonderlijke verhaal van een kind dat opgroeit met een uitzonderlijke fantasie. Een verhaal vol grappige en ontroerende gebeurtenissen. Een voorstelling die de verhalen uit de kindertijd koestert.

Tigran Atanesian werd geboren in Armenië. In zijn land was hij regisseur en acteur. Hij blijkt een rasechte verteller te zijn met een warme stem. "Mijn oma kan goed liegen" is gebaseerd op gebeurtenissen en anekdotes uit zijn eigen kindertijd. Met zijn verhalen bewandelt hij ontroerende, grappige en onverwachte wegen.
Tigran zorgt ervoor dat je meegevoerd wordt door een fantastische kinderwereld. Hij komt soms kinderlijk naïef, soms een beetje triest, soms fijntjes uit de hoek. Af en toe zingt hij een Armeens lied, dat zo'n warmte uitstraalt, dat het er niet toe doet of je het begrijpt of niet.
Je voelt je thuis in het eenvoudige verhaal dat zich even goed overal ter wereld zou kunnen afspelen. Doorheen de goed gedoseerde woorden, (die hij met een grappig accent uitspreekt) voel je de aanwezigheid van een soort exotische trilling. Wat op het eerste gezicht een beetje vreemd lijkt voor ons, wordt heel speels & herkenbaar. Kinderen van elders zijn niet anders als kinderen van hier.

  • Een voorstelling van: Theater Antigone
  • Regie: Wim Vandenbussche
  • Tekst: Tigran Atanesian en Wim Vandenbussche
  • Spel: Tigran Atanesian

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk