Mia Kermis

Een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd, aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong

Vlakbij het huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif. Het is een plek die haar mateloos fascineert en die ze probeert te begrijpen. Het beeld van een pasgeboren kind dat werd losgemaakt van zijn/haar wortels leek haar een begin voor een belangrijk verhaal. Doorheen haar zoektocht kwam ze terecht bij oude stadsarchieven en daarin vond ze de zin ‘een vondeling heeft strikt genomen geen verleden’. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? Van welke betekenis is dat verleden voor onszelf en voor de toekomst?

Aan de hand van een leger zelfgemaakte poppen en tekeningen vertelt Stefanie het beeldende woordeloze verhaal van Mia Kermis, een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen welkom zijn.

Preventieplan COVID-19

Moet ik een mondmasker dragen als ik naar Theater Antigone kom? Zal er genoeg afstand zijn tot de andere toeschouwers? Voorzien jullie handgel? Kom voorbereid naar onze theaterzaal en lees het antwoord op je vragen rond onze voorzorgsmaatregelen tegen corona in ons preventieplan

  • Een voorstelling van: Lucinda Ra i.s.m. DEStudio
  • Concept en spel: Stefanie Claes
  • Dramaturgie: Simon Allemeersch, Barbara Claes, Sofie Van der Linden
  • Licht: Iwan Van Vlierberghe
  • Met de steun van: Vooruit, KAAP
  • Met dank aan: Het Bos, Wp Zimmer

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk