Kuzikiliza

Kuzikiliza — “zich laten horen” in het Swahili — is een meertalige, interdisciplinaire voorstelling die communicatie en haar mechanismes doet wankelen. Het vertrekpunt van Pitcho Womba Konga is de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 30 juni 1960 — een speech die tot op vandaag actueel is. Want schuilt achter de onafhankelijkheid van een land niet de ontvoogding van een heel volk, en achter de ontvoogding van een volk niet de onafhankelijkheid van ieder mens? Hoe verzoenen we heden en verleden terwijl het dekolonisatieproces nog volop aan de gang is?

Pitcho Womba Konga, bedenker en maker van Kuzikiliza, wordt op het podium bijgestaan door Joost Maaskant en Karim Kalonji. Samen proberen ze hun publiek te overtuigen van de noodzaak van hun boodschap. Een boodschap die in een tijd van verdeeldheid en angst gevoelig is aan verschillende interpretaties en conclusies. Een boodschap die gedeeltelijk en/of misschien zelfs opzettelijk verborgen werd gehouden in de (Belgische) geschiedenislessen.

Een halfuur voor de voorstelling kan je naar een gratis inleiding.

Preventieplan COVID-19

Moet ik een mondmasker dragen als ik naar Theater Antigone kom? Zal er genoeg afstand zijn tot de andere toeschouwers? Voorzien jullie handgel? Kom voorbereid naar onze theaterzaal en lees het antwoord op je vragen rond onze voorzorgsmaatregelen tegen corona in ons preventieplan

  • Een voorstelling van: SKINFAMA, ARSENAAL/LAZARUS en KVS
  • Coproductie: Kultuurfaktorij Monty, De School van Gaasbeek, Pianofabriek/Citylab en Mestizo Arts Festival
  • Regie: Stef Depover
  • Techniek: Isabelle Simon, Jasper Vanhalle en Dieter Lambrechts
  • Met de steun van: de Provincie Antwerpen en VGC Brussel

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk