Konijn met pruimen

Een grotesk en hilarisch familieverhaal van Dimitri Verhulst over onze leefgewoontes.

Konijn met pruimen speelt zich af ten huize van pa en ma Van Campenhout: wagenpark voor de deur met een gemiddelde uitstoot van om en bij de 300 gram CO2 per kilometer per vehikel, thermostaat permanent op 27 graden, gezworen vleeseters. Kortom: mensen voor wie het begrip ‘duurzaamheid’ er enkel op wijst dat het leven steeds duurder wordt.
Er is een etentje gepland voor de verjaardag van zoon Wim, die zijn nieuw lief heeft meegebracht. Evelyne blijkt zowat in alles het tegendeel van pa en ma. Bovendien heeft ze – o horror – ook Wim aangestoken met haar donkergroen gedachtegoed, wat enigszins nefast is voor de feestvreugde.

Wat volgt is niet louter een conflict tussen twee generaties, maar evenzeer tussen leef- en consumptiegewoonten, denkpatronen en visies op de verhouding tot onze planeet. Een komisch, tragisch, hilarisch, grotesk vertoon, terwijl de gemoederen geleidelijk oververhit raken en het konijn-met-pruimen langzaam zwart blakert in de oven.

Actrice Janne Desmet werd voor deze voorstelling vervangen door Ruth Beeckmans.

Wil je meer weten over de acteurs, het decor of het productieproces?
Een halfuur voor de voorstelling kan je naar een gratis inleiding.

  • Een voorstelling van: Laika en Bos+
  • Van en met: Ruth Beeckmans, Aïcha Cissé, Arne De Tremerie, Frank Dierens, Jo Roets, Stef Stessel, Anton Van Haver, Pauline Verminnen, Mieke Versyp
  • Tekst: Dimitri Verhulst
  • Met dank aan: GEN2020, t arsenaal, GoodPlanet Belgium en MOS

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk