Kom naar onze Pop-up Deelfabriek

08 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober is er de Wereldverzetdag tegen Armoede, niet toevallig de dag waarop we in première gaan met onze nieuwe voorstelling Woestzoeker. Ze worden vrienden en verzetten zich tegen hun onrechtvaardige situatie. Woestzoeker gaat over kinderarmoede, sociale ongelijkheid en hoe ons onderwijssysteem daar soms geen antwoord op heeft.

Na een voorstelling als Woestzoeker kom je als publiek vaak buiten met de vraag: "wat kan ik doen om te helpen?" Soms lijkt het misschien alsof een probleem als "armoede" te groot is om zelf aan te pakken, maar eigenlijk kan een kleine actie al een groot effect hebben. En daarom slaan we de handen in elkaar met Deelfabriek Kortrijk, Wijkcentrum Overleie en Swop & Go zetten we een Pop-up Deelfabriek op tijdens de speelperiode van Woestzoeker in Kortrijk.

Concreet betekent dat dat we vanalles zullen inzamelen:

  • pampers
  • (volledig) speelgoed
  • kledij (in goede staat) voor kinderen en volwassen
  • feestkledij voor kinderen

Heb jij zoiets liggen en kan je er niets meer mee doen? Of ben/ken je iemand die zulke spullen goed kan gebruiken?

  • Op woensdag 17 en donderdag 18 oktober kan je in de namiddag, vanaf 13.30u tot 17.30u in Wijkcentrum Overleie materiaal komen brengen èn omruilen voor iets anders als je dat wil.
  • Op woensdag 17, donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober kan je 's avonds in de foyer van Theater Antigone ook al je spullen binnenbrengen bij onze Pop-up stand.