Karandasj

Een muzikale Romeo en Julia in Rusland

Muzikant-componist Thomas Devos en fotograaf Jan Missotten uiten hun immense fascinatie voor Rusland in een hedendaags muzikaal liefdesverhaal.
Wat start als een klassieke ‘Romeo and Juliet’ waarbij een Vlaamse jongen naar Rusland trekt om zijn Russische zielsverwante te ontmoeten, mondt uit in een donker omrand theaterconcert vol snoeiharde gitaren, Russische gezangen en mystiek-intrigerende beelden.
Karandasj dompelt je onder in het grootse, broeierige Rusland. Heerlijk muzikaal en scherp beeldend gaan de makers, 100 jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie, op zoek naar de ziel van de (Russische) jeugd en ieders zoektocht naar een identiteit.

Thomas over Rusland
Rusland is voor mij romantisch, warm, mysterieus, wild, melancholisch, eerlijk en spontaan, geil, compromisloos, eten en drinken en dansen. Het hart neemt het over van het verstand en het leven is nu. Het is ook koppig, trots, onuitstaanbaar en een dramaqueen. Rusland stelt onze Westerse wereld en manier van leven in vraag terwijl het er zo dicht tegen aanleunt. Er is een Russisch spreekwoord: ‘Nelzja no mozjno.’ Niets mag, alles kan.
Wat zo fascinerend is aan Rusland is dat je het gevoel krijgt dat er heel veel mogelijk is, ondanks de extreme controle en de beperkte vrijheid van meningsuiting. Hoe gaan jonge mensen hier mee om? Gaan jongeren nog in verzet? Bloeit er iets onderhuids? In subculturen? En hoe zit dat bij ons?

Wil je meer weten over de acteurs, het decor of het productieproces?
Een halfuur voor de voorstelling kan je naar een gratis inleiding.

  • Een voorstelling van: Kopergietery
  • Creatie: Thomas Devos & Jan Missotten
  • Spel: Thomas Devos, Joeri Cnapelinckx, Alina Romakhova

Tickets

Dag Datum Locatie Tijdstip
Kortrijk - Theater Antigone 20:15 Reserveer tickets