Karandasj

Een muzikale Romeo en Julia in Rusland.
Deze voorstelling speelt om 14u00 en om 20u15.

Muzikant Thomas Devos en fotograaf Jan Missotten uiten hun immense fascinatie voor Rusland in een hedendaagse muzikale reis.
Wat start als de ‘maiden voyage’ van een Vlaamse jongen naar Rusland om er zijn zielsverwante te ontmoeten, mondt uit in een donker omrand theaterconcert waar snoeiharde gitaaruithalen worden afgewisseld met breekbare momenten, Russische gezangen en mystiek-intrigerende beelden.
Karandasj dompelt je onder in het grootse, broeierige Rusland. Heerlijk muzikaal en scherp beeldend gaan de makers, 100 jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie, op zoek naar de Russische ziel en ieders zoektocht naar een identiteit.

Thomas over Rusland
“Rusland is voor mij romantisch, warm, mysterieus, wild, melancholisch, eerlijk en spontaan, geil, compromisloos, eten en drinken en dansen. Het is ook koppig, trots, onuitstaanbaar en een dramaqueen. Rusland stelt onze Westerse wereld en manier van leven in vraag terwijl het er zo dicht tegen aanleunt.
Wat zo fascinerend is aan Rusland is dat je het gevoel krijgt dat er heel veel mogelijk is, ondanks de extreme controle en de beperkte vrijheid van meningsuiting. Zoveel meer dan hier in ons brave landje. Dat is heel contradictorisch maar prikkelend."

Wil je meer weten over de acteurs, het decor of het productieproces?
Een halfuur voor de avondvoorstelling kan je naar een gratis inleiding.  • Een voorstelling van: Kopergietery
  • Creatie: Thomas Devos & Jan Missotten
  • Spel: Thomas Devos, Joeri Cnapelinckx, Alina Romakhova
  • Muziek: Thomas Devos, Joeri Cnapelinckx
  • Techniek: Sebastien Van Huffel, (tour) Saul Mombaerts
  • Licht: Jeroen Doise
  • Klank: Korneel Moreaux

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk