Jordy

Eind augustus 2016 vond een wandelaar op de Gentse Blaarmeersen het levenloze lichaam van de 19-jarige Jordy. Hij stierf van ontbering, helemaal alleen. Jordy belandde na de scheiding van zijn ouders in een pleeggezin en later in een begeleidingstehuis. Toen hij 18 - en dus meerderjarig - werd, trok hij daar de deur achter zich dicht. Dit tragische levenseinde van een instellingskind trekt de hele discussie rond jeugdhulpverlening van meerderjarigen opnieuw open. Vaak blijkt dat deze jongvolwassenen niet genoeg gewapend zijn om de overgang naar de samenleving aan te kunnen. Jordy lijkt door de mazen van het hulpverleningsnet te zijn geglipt.

Barbara Claes maakte in het kader van Grondwerk (Lucinda Ra) Jordy. Samen met Philippe Flachet (dirigent) en Kaat Arnaert (zang) vertolkt ze het verhaal van Jordy zoals het werd omschreven door journaliste Eline Bergmans in De Standaard op 2 september 2016.

Duur: 25 minuten

Deze voorstelling maakt deel uit van het Leave no one behind-festival #2 Klokkenluiders en waarzeggers. Bekijk het volledige programma.

  • Een voorstelling van: Barbara Claes
  • Productie: Lucinda Ra
  • Koor: Philippe Flachet (dirigent), Barbara Claes, Kaat Arnaert

Dit vind je misschien ook leuk