Theaterproject voor jongeren

Om de twee jaar organiseren we een theaterproject met jongeren. Een professionele regisseur maakt met een groep jongeren tussen 18 en 25 jaar een voorstelling die productioneel volledig ondersteund wordt met decor, licht én geluid. Ben je nieuwsgierig naar theater? Wil je al langer eens iets op de planken brengen of zit je gewoon met een creatief ei? Schrijf je onderaan deze pagina in voor ons jongerenproject. Voor wie twijfelt: theaterervaring is helemaal niet vereist en wij houden geen audities. Wij hopen alleen op heel veel goesting om erin te vliegen.

David Dermez regisseert

Nu de succesvolle hernemingen van Lanterna Magica al even achter de rug zijn, start acteur en theatermaker David Dermez de voorbereidingen voor een nieuw jongerenproject. David was bij ons onder meer te zien in de vlammende voorstellingen Oeps en Nachtasiel, met zijn monoloog Keefman en binnenkort in onze nieuwste productie Cerebriraptor. Naast een vaste waarde in Theater Antigone is hij ook een theatermaker die al 15 jaar met jongeren samenwerkt.

Kies uit 5 workshopreeksen

David zal 5 workshopreeksen geven op verschillende locaties. In die workshops vertrekt David van wat jou bezighoudt. Je gaat aan de slag met je eigen fascinaties en ervaringen en verzint een vorm en sfeer voor die vijver van verhalen en emoties. Verwacht je dus  aan enkele intense dagen van acteren en improviseren waarbij David graag op zoek gaat naar muzikaliteit. De acteur die de kleinkunstopleiding aan de Studio Herman Teirlinck heeft doorlopen, is ervan overtuigd dat een mooi muziekstuk of pakkende songtekst soms veel meer kan losweken dan het vertellen van een verhaal. Samen met David zal je ook de klank en de kleur van de taal aftasten op zoek naar een vertelling die je naar de keel grijpt of euforisch maakt en die soms als een bevrijding voelt.

Op het einde van de workshop boks je met alle deelnemers een toonmoment ineen dat je voor een klein publiek opvoert.

Op naar een volwaardige voorstelling

En daar houdt het niet op. Na alle toonmomenten stelt David met jongeren uit de verschillende workshops een nieuwe groep samen. Binnen het professionele kader van een echte theaterzaal repeteren zij van augustus tot oktober 2019 voor een volwaardige voorstelling die na de première ook op tournee gaat.

We realiseren het nieuwe jongerenproject in samenwerking met De Spil Roeselare, CC De Schakel Waregem, CC Wevelgem, CC De Steiger Menen, CC Het Spoor Harelbeke en OC d’Iefte Deerlijk.

Praktisch

Voor wie? Iedereen geboren tussen 1994 en 2001
Prijs? Deelnemen aan de workshopreeks kost 50 euro
(wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming met de uitpas, kan zijn korting aanvragen)
Inschrijven? Selecteer hieronder de workshopreeks die het beste voor jou past en vul je gegevens in. Je kan maximaal deelnemen aan 1 workshopreeks.

Voorbije Jongerenwerkingen