Het hol van Pluto

De 3de editie van Leave no one behind wordt geen klassiek festival maar een theatraal parcours waarin we u op sleeptouw nemen doorheen de donkerste krochten van ons gebouw. Onderweg komt u terecht in minivoorstellingen, theatrale interventies en installaties.
In Het hol van Pluto vergasten we u op het illegaalste feestje van het jaar, waarbij alle lockdownfeestjes verbleken. Overtreders van dienst zijn Dries Notelteirs, Axelle Verkempinck, Ehsan Shayanfard, Jos Verbist, Giovani Vanhoenacker, Pieter De Praetere, Amélia Malfait, Marlies Volckaert, Lotte Van de Cotte, The Wild Classical Music Ensemble, Haider Al Timimi, Patricia Kargbo, De Stroate, Ars Vocalis, Michaël Vandewalle en de deelnemers van het sociaal-artistiek project en Magma.

Waar is er nog plaats voor chaos in onze overberegelde wereld? Of het nu gaat om sociale-afstandsregels, oorlogswetten of de regels van “goede” kunst: elk domein van ons leven lijkt afgebakend, begrensd, omlijnd en omheind. Daarom nodigen wij u uit in Het hol van Pluto: de onderwereld waar chaos regeert, waar normvervaging de norm is en waar outcasts zondigen tegen elke denkbare zonde. Waar paaldans de hoogste kunstvorm is, waar punk-rockgitaren en gregoriaans gezang om ter luidst gaan, waar de schoonste schimmels uit de kelder ontsnappen en waar de dorstigen zich trachten te laven aan Bar Tantalus.

Daal af in Het hol van Pluto, en laat u verrassen door onder andere:

THE WILD CLASSICAL MUSIC ENSEMBLE
Zachte en harde botsingen, dat is waar we voor willen gaan. Zet u schrap voor een harde botsing van formaat: The Wild Classical Musical Ensemble – een experimentele Belgische rockband met Sébastien Faidherbe, Wout Wittevrongel, Johan Geenens, Wim Decoene en Damien Magnette op gitaar, drums en DIY instrumenten – komt de gemoederen in Het hol van Pluto ophitsen .
De band ontstond op initiatief van vzw Wit.h in 2007, en heeft ondertussen een palmares om u tegen te zeggen, met verschillende platen en optredens in binnen- en buitenland.

MERYEM
Exclusief voor Het hol van Pluto: een korte voorstudie van Meryem, Haider Al Timimi’s eerste opera (2025) waarin hij een eigenzinnig portret schildert van vrouw-zijn en moederschap in tijden van #metoo en slut-shaming. Met paaldanseressen Lotte Van de Cotte en Marlies Volckaert (Pole Arena) en contratenor Pieter De Praetere.

MAY I SHOW YOU?
A Self-Portrait

Ehsan Shayanfard maakt een licht chaotisch zelfportret, tussen het persoonlijke en het maatschappelijke. Ehsan is een Iraanse regisseur-choreograaf, die voor deze solo ver buiten zijn comfortzone treedt. Hij staat voor het eerst zelf op de scène op en gaat aan de slag met ideeën die eerder steeds hangende blijven. De residentie van Ehsan in Antigone kadert binnen Mentorat, een initiatief van de Franse Selon l’Heure Cie, dat het werk van zes Iraanse kunstenaars voor het eerst naar Europa haalt.

Ehsan Shayanfard creates a slightly chaotic self-portrait, between the personal and the social. Ehsan is an Iranian director-choreographer, who steps out of his comfort zone for this solo. He will personally be on stage for the first time and elaborate ideas that have remained in suspension until now. Ehsan’s residency in Antigone is part of Mentorat, an initiative by the French company Selon l’Heure, which introduces the work of six Iranian artists in Europe.

HET HOL VAN PLUTO – THE AFTERPARTY
Kom op zaterdag na afloop meefeesten en dansen op de botsende ritmes en hypnotiserende melodieën van DJ Iris: een begrip in Gent (o.a. in café Blond) en omstreken en binnenkort ook in Het hol van Pluto!

  • Van en met: zangers van Ars Vocalis Kortrijk en SAP o.l.v. Diederik Glorieux & David Anne, Marlies Volckaert en Lotte Van de Cotte van Pole Arena, Pieter De Praetere, Haider Al Timimi, Michaël Vandewalle, Patricia Kargbo, Henk Bourgeois, Dries Notelteirs, Axelle Verkempinck, Jos Verbist, Ehsan Shayanfard, Amélia Malfait, Wild Classical Music Ensemble (Sébastien Faidherbe, Wout Wittevrongel, Johan Geenens, Wim Decoene, Damien Magnette), Dj IRIS, De Stroate, René Frère, Daan Frère, Leen Glorieux, Bianca De Smul, Paul Breye, Geert Defoort, Jarne Van Vooren, Patrick Deryckere, Helena Heerman, Dries Pattyn, Marijn Noppe, Fien De Kerpel, Amelie Vanden Berghe, Stefaan Vanhaute, Evelyne Pattyn, Tom Demessemaeker, Maarten Degezelle, Francis Lobbes, Jens Soenen, Sylvia Delameilleure, Liliane Calland, Sam Slambrouck
  • Scenografie: Giovani Vanhoenacker
  • Techniek: Niels Vanherpe, Maarten Thorrez, Bram Corneillie, Lukas Vanhoutte, Michiel Breye

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk