Hells Bells try-out

De voorstelling Hells Bells speelt twee maal als try-out in Theater Antigone. Een try-out is een open repetitie. Een eerste test op een publiek. Op dinsdag 6 en woensdag 7 februari zal de voorstelling dus misschien nog niet helemaal af zijn. Zo zou het kunnen dat de regisseur nog wil tussenkomen en dat de voorstelling even onderbroken wordt.

Twee avonden per week zijn de Hells Bells in hun repetitiekot de rocksterren die ze zouden willen zijn. Buiten de vier met eierendozen geïsoleerde muren zijn Gerrie, Werner, Geert en Freddy vier midlifers die hun ietwat grijze bestaan zien wegtikken op de fabrieksklok van een met sluiting bedreigd bedrijf.

Al jaren dromen de Hells Bells over het opnemen van die ultieme plaat waarmee ze gaan doorbreken. Het platspelen van festivalweides is dan enkel nog maar een kwestie van tijd. Als het even wat slechter gaat komt de plaat telkens weer boven water. Na jaren palaveren is het altijd een soort fetisj gebleven.

Wanneer het bedrijf waar ze werken daadwerkelijk de deuren sluit, moet de buikriem aan. De problemen stappelen zich op en, plots is ze daar weer: de plaat. Eindelijk willen ze hun jarenlange droom nu ook eens echt gaan realiseren. Ze hebben als werklozen een zee aan tijd, een boek vol ideeën en zelfs al een potentiële coverfoto. Er is slecht één probleem (maar wel een groot): ze hebben geen geld.

Crisis stimuleert creativiteit en plots komt er een waterdicht business plan: ze gaan snel geld verdienen met een commerciële kerstsingle. Voor één keer offeren de Hells Bells hun heilige geloofwaardigheid op en gaan ze commercieel plat op hun buik. Met het geld dat binnenstroomt, kopen ze de vrijheid om eindelijk hun droom te realiseren.

Met dank aan vzw Kringloopcentrum Z-W-Vlaanderen en vzw Constructief.

  • Een voorstelling van: Jimmenas vzw
  • Regie: Jos Verbist
  • Spel: Ben Segers, Bert Huysentruyt, Dominique Mondelaers, Lucas Van den Eynde
  • Decor: Giovani Vanhoenacker
  • Video: Peter Monsaert

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk