Groepen

Theater is meer dan alleen maar kijken. Een goede theaterervaring prikkelt meer dan één zintuig. We proberen dus steevast enkele aanvullende elementen te voorzien om de je theaterervaring op en top te maken.

Theaterworkshop

Zin om met je vrienden, vereniging, collega’s of klas theater te verkennen op de planken in plaats van op de tribune? In een theaterworkshop ontdek je een aantal speltechnieken zoals improviseren, hoe met een tekst om te gaan, hoe je publiek te boeien,… Een workshop kan in het kader van een voorstelling die je gaat zien, maar kan ook los van een productie. De begeleiding wordt telkens gegeven door een dramadocent of een acteur uit de productie waarbinnen de workshop kadert.
Duur: 2,5 uur
Basisprijs: 150 euro.
Voor een overzicht van de geplande workshops kan je hier terecht.

Rondleiding voor groepen of studenten (secundair, hoger onderwijs)

Een kijkje in de speel- en atelierruimte van Theater Antigone geeft antwoord op vele vragen. Hoe wordt een voorstelling gemaakt? Hoelang wordt er gerepeteerd? Waar worden decors gemaakt en wie maakt die?
Je krijgt een korte ontstaansgeschiedenis van het theater en van Theater Antigone in het bijzonder en verkent een ruimte die achtereenvolgens een brouwerij, een autogarage en een verdeelcentrum voor huishoudtoestellen is geweest, maar nu fungeert als theaterzaal. Op aanvraag kan binnen de rondleiding ook de nodige aandacht besteed worden aan de sociaal-artistieke werking van Theater Antigone. Wat is sociaal-artistiek werk? Hoe verloopt een sociaal-artistiek project? Wie zijn de deelnemers en hoe worden die bereikt?...
Duur: ong. 75 minuten
Aantal personen: max. 25
Basisprijs: 20 euro per rondleiding

Rondleiding voor kinderen (afgestemd op de leeftijd, vanaf derde kleuterklas)

De rondleidingen kunnen ook op kinderen worden afgestemd. Ze worden op een ludieke manier ingewijd in een aantal mysteries van theater, krijgen een basis mee van theater maken en leren op speelse wijze een aantal theatertermen kennen.
Duur: ong. 1u
Aantal personen: max. 25.
Basisprijs: 20 euro per rondleiding.

Suggesties?

Onze deur staat steeds open voor nieuwe ideeën of suggesties. Heb je er één? Contacteer ons en wij proberen jouw idee vorm te geven!

Voor alle info en vragen kan je terecht bij Liesbeth Verplancke
056/240 887 - liesbeth@antigone.be