Gesprekscafé over jeugdzorg

Moeten kinderen in slechte thuissituaties sowieso naar een instelling? Is begeleiding vanaf 18 jaar niet nodig, omdat die jongeren dan tenslotte volwassen zijn?

Banzaï is de nieuwe voorstelling van Theater Antigone, RITCS en d e t h e a t e r m a k e r en vertelt het verhaal van drie jongeren die met een begeleider op bootcamp gaan. Het is de laatste week voor ze weer het echte leven in gegooid worden.

Om dieper in te gaan op het thema van de voorstelling "jeugdzorg" organiseren we op vrijdag 15 november een Gesprekscafé over Jeugdzorg, een soort debatmoment waarop je in gesprek kan gaan met andere toeschouwers en experts ter zake. Joost Bonte, coördinator van alle straathoekwerkpunten in West-Vlaanderen zal de avond beginnen met een inleiding, waarna je in kleine groepjes een aantal stellingen over jeugdzorg krijgt voorgeschoteld. Experts uit de sector begeleiden de tafels en geven extra duiding vanuit hun ervaring en expertise. 

Het gesprekscafé start om 19.00u. en wordt begeleid door onder meer

  • Joost Bonte (straathoekwerkcoördinator)
  • Karolien Delaere (CAW Zuid-West-Vlaanderen)
  • Niek Devos (Sint-Idesbald Roeselare)
  • Niels Libeert (Oranjehuis)
  • meer namen volgen binnenkort

Praktisch

Plaats: Theater Antigone, Overleiestraat 47, 8500 Kortrijk

Tijdstip: vrijdag 15 november 2019 van 19.00u tot 20.00u
De voorstelling Banzaï start om 20.15u.

Prijs: gratis
Het gesprekscafé is gratis, maar je moet wel je plaats reserveren door het formulier hieronder in te vullen.
Tickets voor Banzaï zijn apart verkrijgbaar en kosten 13 euro (er is ook een kortingstarief van 10 euro en een tarief voor mensen met recht op een verhoogde tegemoetkoming).