Europa in de herfst

Zeven jonge acteurs over de politieke actualiteit van Europa

Sinds begin november 2017 buigen 8 jonge acteurs met een diverse achtergrond zich onder leiding van regisseur Piet Arfeuille over twee oertragedies uit de Thebaanse cyclus: Oedipus in Kolonos en Antigone.

Athene is de plek waar Oedipus na zijn verbanning uit Thebe wil landen. Maar is Athene zo gastvrij als beweerd wordt? En welke agenda heeft Oedipus? In Thebe staan zijn zonen inmiddels met getrokken wapens tegenover elkaar. Diplomatieke antwoorden falen. Na hun dood wil Kreoon, die het leiderschap overneemt, een voorbeeld stellen en z’n stad zo snel mogelijk in veilige wateren brengen. Nationalisme en protectionisme steken de kop op.

Met Europa in de herfst verdiept de jonge ploeg zich in de actualiteit van het oude continent en zoekt naar parallellen en antwoorden in het Klassiek Grieks repertorium. Voor regisseur Piet Arfeuille is het de derde voorstelling met een politiek thema - na Recht zal zijn wat ik zeg! over populisme en GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder over terreur. Deze keer zijn het de grondvesten van de democratie zelf die het onderwerp van de voorstelling zijn.

Lees een interview met de makers.

Wil je meer weten over de acteurs, het decor of het productieproces?
Een halfuur voor de voorstelling kan je naar een gratis inleiding door Katy Thiriaux.
Duur van de voorstelling: 1u45

  • Een voorstelling van: Theater Malpertuis
  • Regie: Piet Arfeuille
  • Spel: Soufiane Chilah, Dries De Sutter, Elien Hanselaer, Gorges Ocloo, Joren Seldeslachts, Timo Sterckx e.a.
  • Dramaturgie: Dominique Willaert, Klaas Tindemans

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk