De cultuurtips van Nele

Wie ben ik? 

Naam:
Nele Roels

In Theater Antigone ben ik:
zakelijk directeur

Dit moet je lezen 

 • Adelaars en engelen - Juli Zeh 
  Mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje: de schrijfster Juli Zeh. In tijden van corona kan je haar omschrijven als visionair. In 2009 verscheen van haar Corpus Delicti. Het was het eerste boek dat ik van haar las. Het gaat over een maatschappij waarbij “gezondheid” het allerhoogste goed is. Zich volgens de strikte regels van de gezondheid gedragen staat in de wet ingeschreven en wie zich er niet aan houdt, belandt in de gevangenis.
  Adelaars en Engelen was haar debuutroman waarmee ze meteen prijzen won.

 • Kaaiman - Koen Meulenaere
  Om momenten van onzekerheid en angst de kop in te drukken, kan ik Kaaiman aanraden. Kaaiman is het pseudoniem van Koen Meulenaere. Hij schrijft elke dag een column in de krant De Tijd: een weergaloze portie relativering met tongue-in-cheek die je cadeau krijgt.

 • Delphine Lecompte
  En tot slot: Delphine Lecompte. Haar werk is een kruising van punk en poëzie. Niet alleen haar gedichten, maar ook haar persoonlijkheid is wars van elke vorm van conformisme. Als je haar nog niet kent, rep je.
  Wat mij betreft, kan ze zó in de lijst van de Vlaamse Canon.

Dit moet je zien

 • I am about to call it a day, met het fotowerk van Bieke Depoorter
  Een van Kortrijk afkomstige zegen voor het oog. Ze raakte vooral bekend met haar “onenight photos”, die je onder meer vindt in het fotoboek I am about to call it a day. Momenteel is ze geregeld in de actualiteit omwille van haar eindeloze fascinatie voor “Agata”, een jonge vrouw die ze ontmoette in het nachtleven en sindsdien met haar fotolens volgt van Parijs, tot in New York, over Beirut tot in Gent.

meer tips