Coupe familiale geselecteerd voor Theaterfestival

25 juni 2020

Onze sociaal-artistieke voorstelling Coupe familiale werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2020. Theatermakers Silke Thorrez en Michaël Vandewalle gingen in Coupe familiale met ruim veertig spelers aan de slag rond allerlei soorten families.

Een voorstelling over familietradities en -tragedies

Overal ter wereld zitten mensen wel eens aan tafel met familie. Een huwelijk, een verjaardag of een jubileumviering. Een koffietafel of een spontaan zondagmiddagbezoek. Voor de één is het een kwelling, voor de andere de parade van het jaar en voor nog een ander blijft het bij een fantasie. We komen allemaal ergens vandaan. Elk van ons heeft roots. Waar liggen onze wortels? En hoe vaak kan je die verplanten?

De jury over Coupe familiale 

"Weinig voorstellingen slagen erin om zoals Coupe Familiale op zo’n eenvoudige doch intelligente manier het thema familie te doorgronden. Meer dan veertig spelers beelden samen de kracht, de fragiliteit en het drama van families uit, en dat vanuit een haast ongeziene oprechtheid.

De tijd dat er meewarig werd gedaan over sociaal-artistiek werk, ligt gelukkig grotendeels achter ons. Voorstellingen die gemaakt zijn met niet-professioneel opgeleide spelers, steken soms zelfs met kop en schouder boven het artistieke maaiveld uit. Met wat geluk speelt de productie de kwaliteiten van de spelers zelfs zo uit dat ze een noodzakelijk onderdeel vormen van de artistieke geste. Coupe Familiale van Theater Antigone en De Bolster is daar een lichtend voorbeeld van."

theaterfestival.be