Banzaï

Wat zijn de verwachtingen en teleurstellingen van onze jongeren?

Drie jongeren gaan samen met een begeleider op bootcamp: Banzaï. Het is de laatste week voor ze weer in het echte leven gegooid worden vanuit de jeugdinstelling waar ze verblijven. Een grote stap, die tegelijk beangstigend is. Want hoe zullen ze, elk vanuit hun eigen achtergrond, overleven?

Banzaï is Chinees voor “ik wens u tienduizend levens toe”. Jonge theatermaker Gökhan Girginol ging met vier jonge acteurs aan de slag om een stuk te maken over de leefwereld van jongeren, een thema waardoor hij al langer gefascineerd is vanuit zijn workshops in verschillende scholen in het Genkse. Wat bezielt hen? Wat drijft hen? Wat speelt er in hun hoofden? Wat zijn hun verwachtingen? Waarop hopen zij? Hebben ze hoop? Wat zijn hun teleurstellingen? Waarom loopt het soms fout? En is dat dan onomkeerbaar? Onherroepelijk?

Aan de hand van gesprekken en interviews met opvoeders, leraren en jongeren van verschillende afkomst kwam Banzaï tot stand. Niet alleen de pijnlijke, ook de positieve verhalen krijgen een plek op de scène.

Leeftijd: 16+
Een halfuur voor de voorstelling op 16/11 kan je naar een gratis inleiding. Op 15/11 vervangen we die door een gesprekscafé.

vr 15/11 Gesprekscafé over jeugdzorg

Om dieper in te gaan op het thema van de voorstelling "jeugdzorg" organiseren we op vrijdag 15 november een Gesprekscafé over Jeugdzorg, een soort debatmoment waarop je in gesprek kan gaan met andere toeschouwers en experts ter zake.

schrijf je in voor het gesprekscafé

za 16/11 Soirée Liquide: Banzaï + What is love?

Op zaterdag 16 november maakt Banzaï deel uit van Soirée Liquide. Die avond ontdek je nog ander jong theatertalent van de dramaopleiding RITCS Brussel in de voorstelling What is love? Reserveer een ticket voor Banzaï en sla twee vliegen in één klap want met dat kaartje kan je naar beide voorstellingen.

Extra: interview met Danny Keuppens

Danny Keuppens is een theatermaker die de overstap naar de jeugdzorg maakte. Vandaag werkt hij als contextbegeleider bij vzw Stappen, een begeleidingscentrum voor meisjes. Tijdens de creatie van Banzaï maakte hij onze ploeg wegwijs in de bijzondere jeugdzorg. De uitgelezen persoon dus om wat meer te weten te komen over jongeren en hulpverlening.

lees het interview met Danny Keuppens: "Ik hou niet van het woord kansarm"

Trailer

  • Een voorstelling van: Theater Antigone, RITCS, d e t h e a t e r m a k e r
  • Regie: Gökhan Girginol
  • Spel: Leonie Buysse, Gilles Van Hecke, Emma De Poot, Hussein Mahdi al-Khalidi
  • Tekst: Chris Van Camp
  • Coaching: Jos Verbist
  • Scenografie: Lize Verlooy
  • Techniek: Ewout Blanken, Bryan Buddaert
  • Première: 13 juni 2019

Beeld

Dit vind je misschien ook leuk