=

En Avant // = - Sascha Bornkamp & Juicy Dune IJsselmuiden/Wang

En Avant is een carrousel van 6 voorstellingen van jonge makers in 6 steden, georganiseerd door ARSENAAL/LAZARUS, Theater Antigone, Compagnie Cecilia, Theater Malpertuis, Het nieuwstedelijk en Zuidpool.

=

zijn, bestaan
het resultaat van
is gelijk aan
existeren, vertegenwoordigen
​​aanwezig zijn, staan, uithangen
verkeren, vertoeven, verwijlen
zich bevinden
ben, was, geweest
wezen
bijdragen, voorkomen
leven

Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp, samen Wang, creëren met = hun derde theatertekst.
= is een talig onderzoek naar de connectie tussen de intieme binnenwereld en de collectieve buitenwereld. Dienen de structuren waarbinnen we zijn opgegroeid ons? Hoe geven we taal aan de transities die plaatsvinden? Hoe verhouden we ons tot een ecosysteem waarvan ieder van ons maar een fractie uitmaakt? = is een zoektocht naar de juiste woorden om met de wereld te spreken. De makers onderzoeken gebed, meditatie, activisme en lichamelijkheid als gespreksvormen.

Wang schrijft prikkelende en fantasievolle theaterteksten, geschikt voor kinderen en volwassenen. Hun debuut + (2019) speelde als volwassenen- en kindervoorstelling inmiddels meer dan 80 keer op festivals, op basisscholen, in huiskamers, tuinen en in theaters, en kreeg daarnaast ook een luisterversie. Na een tweede productie in 2020, X, maakt Wang in seizoen 2021/2022 het sluitstuk van het drieluik + X =. De voorstelling wordt gecreëerd op uitnodiging van Zuidpool, die Wang selecteerde voor het jongemakersfestival En Avant 2022. = wordt gespeeld voor volwassenen en voor jongeren vanaf 14 jaar en gaat in première op 2 juni 2022.

Geselecteerd door Zuidpool voor En Avant

Tijdens En Avant kan je voor €35 een festivalpas kopen. Hiermee kan je naar alle voorstellingen op het festival komen kijken. Apart reserveren per voorstelling blijft wel noodzakelijk. Daarnaast kan je uiteraard ook losse tickets bestellen.

Ontdek hier de andere voorstellingen in de En Avant-carrousel.

  • Een voorstelling van: Wang
  • Coproductie: Zuidpool
  • Concept en spel: Sascha Bornkamp en Juicy IJsselmuiden
  • Tekst: Sascha Bornkamp en Juicy IJsselmuiden
  • Dramaturgie: Rosa Vandervost
  • Partners: Zuidpool, hetpaleis, De nieuwe Toneelbibliotheek, Het Nieuwstedelijk, Antigone, Malpertuis, Cécilia en ARSENAAL/LAZARUS
  • Technische assistentie: Anne Straetmans (Zuidpool)
  • Met dank aan: Literatuur Vlaanderen
  • Zakelijke ondersteuning: Flore Opsomer en David Cornille (Zuidpool)
  • Begeleiding: Jenne Van daele

Dit vind je misschien ook leuk